BG | EN

Двама души са заловени докато прибират реколта от марихуана край Враца

Снимка: МВР, архив

Двама души са задържани във врачанското с. Добруша в момента на бране на голямо количество марихуана. Това съобщи Областната дирекция на МВР във Враца . По непотвърдена информация, публикувана в различни регионални медии, задържаните са кмета на с. Добруша Ивайло Илиев (независим) и общинският съветник в Криводол Ивайло Вълков (ДПС).
Според официалната информация на дирекцията на МВР във Враца при специализирана полицейска операция в землището на с. Добруша, община Криводол са задържани двама души в момент на бране на съцветия от растения от рода на конопа.

На площ в радиус около 65 м., обособена като плантация, са били открити и иззети 137 растения от рода на конопа с височина от над 1 м. до 2,50 м. Растенията са били засадени в саксии и кошчета, вкопани в почвата. От тях са иззети близо 77 кг. зелена листна маса и около 800 гр. сухи листа.

В близост до нивата са намерени и иззети още предмети, и химически препарати, използвани при отглеждане на растенията.

Според бюлетина на полицията във Враца в районно полицейско управление са задържани двама мъже от с. Добруша и с. Галатин, на възраст 44г. и 54г., като срещу тях е образувано досъдебно производство. Имената на двамата обаче не са посочени дори с инициали, каквато е обичайната практика.

Днес кметът на с. Добруша Ивайло Илиев не не отговори на мобилния си телефон. Без резултат останаха и няколкото опита на „За истината“ за телефонна връзка с Областната дирекция на МВР във Враца.

Ивайло Илиев беше избран за втори кметски мандат в с. Добруша през 2016 г. по време на частични избори. Те бяха предизвикани, след като правомощията му бяха прекратени заради влязла в сила условна присъда за незаконно притежание на оръжие.

През последните няколко месеца това е шести удар на полицията в община Криводол, свързан с нелегално отглеждане на марихуана. Ниви с са били открити в с. Баурене, край Криводол и в с. Осен.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините