BG | EN

Двама души от Берковица са арестувани за купуване на гласове

МВР организира акции срещу купуването на гласове на предстоящите избори във всички региони на страната.
Илюстративна снимка от акцията в Бургаско: ОД на МВР – Бургас

Баща и син от Берковица са арестувани при акция на полицията за противодействие на битовата престъпност и купения вот, проведена вчера в целия регион Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В дома на по-възрастния мъж, който е на 47 години, е намерена тетрадка с изписани 14 страници с имена на хора и срещу тях парични суми. В дома на сина, който е на 24 години, е намерен тефтер с 4 страници с изписани имена на хора и парични суми срещу тях.

При проверка в търговски обект на семейството, намиращ се до къщата на сина, са намерени множество имитационни стоки – дънки, анцузи, блузи, спортни екипи, клинове и други дрехи с лого на известни фирми като „Адидас“, „Найк“, „Пума“ и т.н., които били ползвани без тяхно разрешение и без договор. Намерена е и 4 литра жълта течност с мирис на алкохол, която е иззета и е наложена глоба за притежание на акцизна стока без бандерол.

Срещу задържаните е образувано досъдебно производство за престъпления срещу политическите права на гражданите – купуване на гласове по член 167 от НК.

От ОД на МВР в Монтана са съобщили за БТА, че от началото на предизборната кампания в региона са проверени множество сигнали за купуване на гласове, като са образувани девет досъдебни производства. До момента са задържани четирима души, като в шест случая в различни домове бяха открити тетрадки с изписани имена и парични суми срещу тях. Акциите срещу купуването на гласове ще продължат до изборния ден.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините