Двадесет и три дружества се състезаваха за бизнес награди в Габрово

Двайсет и три номинирани в шест категории определиха лицето на регионалния бизнес
Снимка: „Севлиево онлайн“

Двадесет и три дружества в шест категории бяха номинирани за връчването на наградите „Дързостта да бъдеш първи“, връчвани от областния управител на Габрово.

Отличените тази година бяха определени на базата на данни, обявени от Националния статистически институт, Българската Агенция за инвестиции, Областен информационен център, Държавен фонд „Земеделие“ и Общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна. Това съобщава електронното издание „Севлиево онлайн“.

В категория „Най-голяма инвестиция“ отличието бе присъдено на дружеството „Хамбергер България“, регистрирано в Севлиево. Основен критерий за тази награда е размера на вложени собствени средства и привлечени чуждестранни капитали. Още една севлиевска фирма бе номинирана в тази категория – „Паралел“.

В категория „Най-много привлечени средства по проекти с европейско финансиране“ бяха връчени три награди – за малко, средно и голямо предприятие. Те отидоха при печатница „М-Прес“ в Севлиево, „Пластформ“ в Габрово и ВСК „Кентавър ИЗ Динамика“ – Дряново.

„Идеал Стандарт – Видима“ бе удостоена с приз за „Най-добър работодател“, като основен критерии за това бе „разходи за персонал“.

Две награди бяха присъдени в категория „Социално ангажиран бизнес“ – на севлиевската „Никипласт-М“ и габровската „Сигнал“.

Най-иновативна компания стана „Мехатроника“ Габрово, а най-развиваща се иновативна фирма „Арсийт“.

ЕЛВИ, „Ядки Детелина“ и „Хумус от Вернада“ бяха номинирани за фирми, чийто бранд популяризира област Габрово и допринася да се гордеем с качеството на своето производство. В категорията „Най-разпознаваема марка“ наградата получи „Елви“ ООД.

На церемонията присъства и вицепремиерът Томислав Дончев, който поздрави гостите и подчерта, че трябва повече да се говори за предприемачите, защото това е призвание, което заслужава много високо обществено уважение. „Няма училище за предприемачи, както и за таланти, но ние трябва да направим необходимото нашето общество да произвежда повече предприемчиви хора, които имат умения, дързост и смелост да рискуват и да дават възможност на другите, да се състезават с другите, защото бизнесът е вечно състезание“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам