BG | EN

Да помогнем на „чичо Цено“ – как се правят избори в с. Малорад (видео)

Прокуратурата разследва преправянето на бюлетини във врачанското с. Малорад. За това съобщи БНТ, след като излъчи скандален запис от преброяването на бюлетини след края на изборния ден. В записа от камерата в секцията членовете на избирателната комисия добавят преференции за кандидати за общински съветници от селото.

Подправянето на бюлетините в Малорад се е излъчвал онлайн в реално време. На записа, споделян стотици пъти в социалните мрежи се вижда как около 23 ч. членове на комисията се уговарят да допълнят част от бюлетините с преференции за различни кандидати за общински съветници от селото. Всички те са от различни партии.

За да са сигурни, че никой няма да ги види членовете на комисията заключват врата на секцията и „гласуването“ започва. Председателят Моника Йорданова най-напред търси химикал, а след това започва да нанася преференции в бюлетините. Целта е да бъдат „подкрепени“ Мартин Диловски от БСП и Цено Цоловски от „Възраждане“.

В края на краищата въпреки подарените преференции, човекът с име Мартин все пак не успява да влезе в Общинския съвет в Борован. Подкрепата обаче се оказва успешна за човека, който във видеото се чува, че дава идеята за поправката на протоколите. Той е наричан от останалите „чичо Цено“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-гледани

Още видео