Да акостираш в „офшорната зона“ на Ахмед Доган

В зрелищна акция днес, която беше излъчвана на живо във Фейсбук, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, членът на партия „Да, България“ Иво Мирчев и общинският съветник от коалицията в Бургас Димитър Йорданов показаха какво се случва, когато граждани направят опит да приближат т.нар. Догансарай – лятна резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган на н. Чукалята в парка „Росенец“, край Бургас.

Какво се случи на плажа – публична държавна собственост в парка „Росенец“, вижте във видеата – тук и тук.

По-късно, цитиран от „Дневник“ Христо Иванов

По-късно днес в разговор за „Дневник“ Христо Иванов уточни, че заедно с Иво Мирчев са подали в Областната дирекция на МВР жалба за упражнено насилие спрямо тях, за възпрепятстване на свободното им движение и за проявено самоуправство от охранителите на плажа в парка Росенец.

„Още утре ще потърсим отговор от НСО, дали гардовете, които охраняват резиденцията на Доган, са техни служители или не, каза още Иванов. Защото ако е така, те нямат право да упражняват насилие, освен в случаите на нападение над охраняваното лице или над охранител. Нито едно от двете не се случи днес“.

Ако охраната на почетния лидер на ДПС се осъществява от частна охранителна компания, от „Да, България“ ще поискат от МВР да извърши проверка дали нейната дейност отговаря на разпоредбите на Закона за частната охранителна дейност. „Това, което частните гардове трябва да направят в ситуация като днешната е да се легитимират, след което да извикат полиция, обясни Иванов. Случи се точно обратното – охранителите отказаха да се легитимират, а полицията извикахме ние“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам