BG | EN

Грузинци опитали да подкупят началник смяна на Гранична полиция при „Капитан Андреево“ с 30 евро

ГКПП „Капитан Андреево“
Снимка“ „Сакар нюз“ (архив)

Трима грузинци предложили на началника на смяната на Гранична полиция при ГКПП Капитан Андреево тридесет евро, за да бъдат пропуснати с управляваните от тях автомобили да излязат от България.

По информация от пресцентъра на МВР, грузинците пристигнали на ГКПП Капитан Андреево за излизане от страната в събота. Всеки от тях управлявал лек автомобил „Рено“ с френски регистрационен номер. При паспортната проверка чужденците представили френски регистрационни талони за колите. С този талон обаче автомобилът може да бъде управляван единствено на територията на Европейския съюз за не повече от месец до извършване на нова регистрация, поясняват от полицията. Поради тази причина трите автомобила не били допуснати да излязат от страната, а шофьорите уведомени, че трябва да се върнат обратно за извършване на транзитна българска регистрация.

Тогава тримата грузинци предложили на началника на смяната на Гранична полиция тридесет евро, за да бъдат пропуснати с управляваните от тях автомобили да излязат от България.

Тримата са били задържани със заповеди за полицейско задържане в ГПУ Свиленград.

За случая е уведомена районната прокуратура, образувано е досъдебно производство по описа на РУ Свиленград, съобщава още МВР.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините