Гранични полицаи задържаха мъж за трафик на нелегални мигранти от Афганистан

Илюстративна снимка: пресцентър на прокуратурата

Група от 24 нелегални мигранти от Афганистан е открита в товарен автомобил в землището на с. Планинец, община Ивайловград.

По информация на Районна прокуратура – Хасково, на 20 юли, около 14:50 часа в землището на село Планинец граничните служители на ГПУ-Крумовград и на ГПУ-Ивайловград извършили проверка на товарния автомобил, управляван от 24-годишен мъж.

В товарното помещение на автомобила, марка„Форд Транзит“, с българска регистрация, служителите на реда са открили 24 граждани на Афганистан. Установено е било, че същия ден чужденците влезли в България от Гърция в землището на село в община Ивайловград. Продължили да се движат пеш и в района на село Покрован, изчакали пристигането на товарния автомобил, управляван мъж. Афганистанските граждани трябвало да бъдат откарани до София.

Шофьорът на товарния автомобил е задържан за срок от 24 часа. По делото се извършват процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Ивайловград, посочват от държавното обвинение.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам