BG | EN

Граничен полицай е арестуван край Лесово

Илюстративна снимка: mvr.bg

Граничен полицай е арестуван в района на Лесово, съобщи БТА, като се позовава на вътрешното министрество.

Акцията, при която е арестуван, е на дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР и Гранична полиция. Освен униформения има задържани и още два души.

Разследващите имат подозрения, че рамата на автомобила, в който са били, може да е манипулирана. По време на акцията е установен и още един автомобил, по отношение на който има същите подозрения.

Проверява се дали граничният полицай е пропускал тези автомобили у нас, уточняват от БТА.

В същото време НОВА ТВ съобщи, че според източници на медията, полицаят е заловен за участие в канал за крадени коли. Арестът е станал в момент, в който той е опитал да изкара от страната два луксозни крадени автомобила. 

Автомобилите се откарват към Елхово. В елховския арест е и задържаният служител на МВР. Тепърва се уточнява има ли други замесени служители на системата на МВР в канала за трафик на коли и кои са те. По непотвърдена информация се проверява връзката на задържания с други негови колеги от “Капитан Андреево”.

Уточнява се още колко крадени автомобила от страната са били изкарани нелегално и колко време продължава тази дейност. До момента за арестувания полицай, не е имало данни за участие в криминални престъпления. Той е от Бургас, а съпругата му уважаван директор на бургаско училище, съобщава Дарик радио.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините