BG | EN

Граждани протестираха в Пловдив заради липса на информация

Снимки: podtepeto.com

Граждани се организираха за протест в Пловдив заради липса на информация и диалог с институциите. В случай, че не получат отговор на въпросите си, пловдивчани заплашват с гражданско неподчинение, съобщи регионалното издание „Под тепето“.

От репортажа на изданието по темата се разбира, че въпросите на живеещите в близост до пловдивския булевард „Свобода” са свързани със застрояването на част от парка, намиращ се в близост и законовото основание за строителните дейности. Според протестиращите, навлезлите в парка багери изграждат инфраструктура, но на този етап не е ясно какво ще представлява тя- тротоар, велоалея, или и двете.

Пред местната медия, пловдивчани заявяват, че търсят отговор на въпросите си от седмица, но досега са успели само да се видят с общинските архитекти, които им показали „някакъв проект на компютър, без официален документ“. Според проекта на екран, тротоарът трябвало да влезе 1,60 м. в зелената площ, но в момента бил поставен вече пет метра чакъл.

„Говори се, че ще има велоалея, очевидно я изграждат. Но нито има официален проект за нея, а и доколкото разбрахме още не е минал през експертен съвет“, са завяили протестиращите пред изданието, недоумявайки защо велоалеята не се направи на отсрещната страна на улицата, където в момента има широк 10 м. тротоар, а се съсипват зелени площи. 

На извършващото се в момента строителство не са сложени нито табели за обекта, нито обезопасителни ленти, са заявили още засегнатите пред „Под тепето“, като се заканили да сложат табели „Незаконен строеж”. При продължаваща липса на информация протестиращите пловдивчани планират да преминат към гражданско неподчинение, допълва изданието.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините