Гражданин на Благоевград към общинските съветници: „Вие, сте срам!“ (видео)

Днешното заседание на Общинския съвет в Благоевград по време на изказването на Николай Кутанов
Снимка: „Благоевград нюз“

Общинският съвет в Благоевград е без председател вече повече от месец след местните избори. Причината за това е, че съветниците не успяват да се обединят около една кандидатура. Така на практика, съветът не може да започне същинската си работа, а това се отрязява и върху функционирането на местната администрация.

Задънената улица провокира гнева на гражданите, които днес присъстваха на поредното заседание на съвета. „Добър ден, господин Кмете! Добър ден, срам за Благоевград!“, така се обърна към членовете му един от тях – Николай Кутанов, който поиска да направи изказване преди поредния неуспешен опит за избор на председател на Общинския съвет.

„Преди 2 месеца, вие, говорехте, че искате промяна и затова искате, да бъдете съветници. Два месеца по-късно доказахте, че сте влезли, за да преследвате само личните си интереси и амбиции.“, каза още Кутанов, обръщайки се към членовете на Общинския съвет.

Той предупреди, че ако и днес съветниците не изберат председателя си, това ще е капката, която ще прелее чашата на търпението на гражданите.

“Вие не можахте да разберете, че нас, гражданите не ни вълнува кой ще е премиер, кмет или общински съветник. Искаме Блгоевград да върви напред“, каза Кутанов и веднага след изказването си напусна пленарната зала

Въпреки това, минути по-късно съветниците отново се провалиха в избора на председател. Следващата – пета поред сесия, на която ще бъде направен нов опит е насрочена за следващата седмица.

Цялото изказване на Николай Кутанов вижте във видеото:

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам