„Градски транспорт – Добрич“ планира да купи 20 нови автобуса

Снимка: „Про нюз Добрич“

Дружеството „Градски транспорт – Добрич“ планира да купи 20 нови автобуса, всеки с 52-55 места. Това е записано в бизнесплановете на дружеството, съобщава електронното издание „Про нюз Добрич“. Точният брой на автобусите ще се установи след разработката на новата транспортна схема на града.

Инвестицията ще е в размер на 2.5 млн. лв., но според общинския съветник Зорница Михайлова нейната целесъобразност не е напълно ясна. Управителят на дружеството „Градски транспорт – Добрич“ Катя Петкова е обяснило по време на последната сесия на съвета, че превозните средства, които предстои да бъдат купени са с 20 седящи и 30 правостоящи места. Дружеството смята да купи превозните средства с банков кредит и финансов лизинг, а за обезпечение могат да послужат самите автобуси.

Един от основните дебати по време на сесията беше не трябва ли първо да се утвърди новата транспортна схема на града и тогава да се планира купуването на превозни средства, нужни ли са толкова големи автобуси, при положение че жителите на Добрич намаляват, не могат ли да се купят маршрутки, които са и по-евтини, ще бъдат ли достатъчни автобусите за обезпечение на банковия кредит, защото те бързо се амортизират.

Съветници припомниха също, че преди време бе одобрено купуването на 4 електробуса, а сега изненадващо се предлагат дизелови автобуси.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам