BG | EN

Година и половина условно за притежание на пури за 181 хил. лв.

Контрабандни пури за 181 хил. лв. задържа полицията в Харманли.
Снимка: „Сакар нюз“

Условна присъда от една година и 6 месеца лишаване от свобода получи турски гражданин за това, че се е опитал да внесе в страната, след като съдия от Харманлийския районен съд одобри споразумение между прокуратурата и адвоката на обвинения. Той ще трябва да плати и 140 лева разходи по делото.

Турският гражданин бе задържан на 4 март на автомагистрала „Марица“. От съобщението на полицията става ясно, че служителите й са спрели за проверка два леки автомобила – Мерцедес и Фолксваген, шофирани съответно от 58 годишен българин от Харманли 46 годишен турски гражданин. От превозните средства те иззети с протокол 7 504 пури без бандерол, чиято експертна оценка е 181 хил. лв.

Двамата са били задържани до 24 часа по образуваното бързо производство, но в последствие обвинение е било предявено само на турчина.

През миналия месец Харманлийския районен съд осъди притежател на цигари за 187 хил. лв. на условна присъда от година и половина лишаване от свобода и задължението да възстанови 50 лева разходи по делото.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Най-четени: Още за новините

monsterid
Иван Атанасов
Иван Атанасов е издател и главен редактор на електронното и печатното издание "Сакарнюз". Занимава се с журналистика от 1996 г. Има публикации в почти всички централни медии.

Още от автора

Незаконното сметище на Ивайловград вече надхвърля 6 дка

Незаконното сметище на Ивайловград продължава да се разширява и обхваща частни имоти. То се намира на около километър източно от града и площта му вече надхвърля 6 декара. На него...

Ново повишение на заплатите на кметовете на общини ще влезе в сила със задна дата

Кметовете на общини ще получат като бонус в края на мандата си ново увеличение на заплатите. Размерът на индивидуалните им основни месечни възнаграждения се увеличава само два месеца, след като те вече бяха повишени през ноември 2022 година.

Община Любимец възложи ремонт с пряко договаряне след като отстрани 4 фирми, участвали в обществена поръчка

В Община Любимец отстраниха четири фирми, участвали в обществена поръчка по проект „Ремонт на спортна площадка в двора на НУ „Христо Ботев“, гр. Любимец“ за над 120 000 лева и го възложиха с пряко договаряне на пета.

Още за новините

„Управляващата фамилия“ Ешрефоглу отстрани ГЕРБ от изборите за кмет на ключовата община Никола Козлево

След като националното ръководство на ГЕРБ в крайна сметка отказа да подкрепи за трети мандат отстранения за конфликт на интереси кмет Ешреф Реджеб, управляващата фамилия Ешрефоглу премина към НДПС, заедно с всички общински съветници и селски кметове, досегашни активисти от партията на Борисов.

Здравното министерство спря търг и иска проверка за продажбата на болничен имот във Велинград

Държавната белодробна болница „Света Петка Българска“ във Велинград е на път да се раздели с още един свой имот. Това съобщава местното онлайн издание „Темпо Велинград“. През 2019 г. лечебното заведение с управител д-р Цветан Дафов продаде земеделски земи (нива и ливади) с аргумента, че от тях трупа само загуби. На 18 септември 2023 г. обаче болницата продаде и бившата „вила на управителя“.

Ново повишение на заплатите на кметовете на общини ще влезе в сила със задна дата

Кметовете на общини ще получат като бонус в края на мандата си ново увеличение на заплатите. Размерът на индивидуалните им основни месечни възнаграждения се увеличава само два месеца, след като те вече бяха повишени през ноември 2022 година.