Година и половина условно за притежание на пури за 181 хил. лв.

Контрабандни пури за 181 хил. лв. задържа полицията в Харманли.
Снимка: „Сакар нюз“

Условна присъда от една година и 6 месеца лишаване от свобода получи турски гражданин за това, че се е опитал да внесе в страната, след като съдия от Харманлийския районен съд одобри споразумение между прокуратурата и адвоката на обвинения. Той ще трябва да плати и 140 лева разходи по делото.

Турският гражданин бе задържан на 4 март на автомагистрала „Марица“. От съобщението на полицията става ясно, че служителите й са спрели за проверка два леки автомобила – Мерцедес и Фолксваген, шофирани съответно от 58 годишен българин от Харманли 46 годишен турски гражданин. От превозните средства те иззети с протокол 7 504 пури без бандерол, чиято експертна оценка е 181 хил. лв.

Двамата са били задържани до 24 часа по образуваното бързо производство, но в последствие обвинение е било предявено само на турчина.

През миналия месец Харманлийския районен съд осъди притежател на цигари за 187 хил. лв. на условна присъда от година и половина лишаване от свобода и задължението да възстанови 50 лева разходи по делото.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам