BG | EN

Глоба от 9 000 лв. и пробация за собственик на бар, нарушил противоепидемичните мерки

Илюстративна снимка: пресцентър на прокуратурата

Глоба от 9 000 лв. и пробация за срок от година и половина са наложени на собственик на нощен бар в Разград, който нарушил противоепидемичните мерки срещу COVID-19 и въпреки забраната допускал посетители в заведението си. Наказанието е по обвинителен акт на прокуратурата и е одобрено от Разградския районен съд след споразумение, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Собственикът на заведението с инициали М.К. е привлечен към наказателна отговорност за това, че е нарушил заповедта на министъра на здравеопазването, с която до 28 февруари 2021 г. се забраняваха посещенията във всички заведения за хранене и развлечения. Въпреки че е бил запознат с противоепидемичните ограничения, бизнесменът не преустановил посещенията на стопанисвания от него нощен бар и на 14 февруари допуснал в заведението клиенти. Деянието е извършено по време на извънредна епидемична обстановка, свързана със смъртни случаи, посочват от прокуратурата, откъдето са повдигнали обвинение срещу 41-годишния бизнесмен за престъпление по чл. 355, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Собственикът на нощния бар е приел да заплати глоба в размер на 9 000 лв. за нарушаване на противоепидемичните мерки срещу коронавирус. На 41-годишният мъж са наложени и пробационни мерки, изразяваща се в задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от година и шест месеца с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок. М.К. ще трябва да заплати и направените по делото разноски в размер на 903,34 лв.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините