BG | EN

Главният прокурор е поискал задържането на кандидати за кметове и общински съветници в община Несебър

Илюстративна снимка: pixabay.com

По искане на главния прокурор Сотир Цацаров Централната избирателна комисия е разрешила да бъдат задържани и привлечени към наказателна отговорност Николай Димитров – настоящ кмет и независим кандидат за кмет на община Несебър, кандидатите за общински съветници в Несебър – Петър Тодоров („БСП за България“), Георги Георгиев („БСП за България“) и Константин Лефтеров („Движение 21“), както и Атанас Япаджиев („Движение 21“), регистриран като кандидат за кмет на кметство в Свети Влас, община Несебър.

След като им бъдат повдигнати обвинения, петимата ще бъдат задържани за 72 часа, съобщи по темата програма „Хоризонт“на БНР, като цитира прокуратурата.

На 19 октомври т.г. в Несебър се проведе специализирана полицейска акция, на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, служители на Антикорупционната комисия и бургаската жандармерия .

Беше направен обиск на дома на Николай Димитров и на магазина на съпругата му. Тогава той обясни, че полицията е търсила списъци, свързани с покупко-продажба на гласове, но не е открила нищо в дома му и той се надява да бъдат проверени и хората, които са пуснали съответните сигнали.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините