Главният архитект на район „Триадица“ напуска поста

Мястото, на което при токов удар загина момче на 16 години.
Снимка: Фейсбук

Главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков напуска поста. Той е поискал това, за да да се изяснят максимално фактите и обстоятелствата за трагичния инцидент, при който загина 16-годишно момче.

Това каза днес кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов на брифинг на районната администрация, като посочи, че оставката е морален акт на главния архитект.

„В медийното пространство беше изнесена информация за служебна бележка. Тази бележка е била издадена и подписана в период, когато главният архитект, който заема длъжността от 2008 година, не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричастността на този документ ще констатират разследващите органи“, каза кметът.

Главният архитект на София осъществява контрол и надзирава районните главни архитекти, посочи Божилов.

Район „Триадица“ е отговорил на писмата, споменати от Столична община вчера, с едно единствено нещо – с работа на терен, каза кметът. По думите му, писмото арх.Здравков съдържа списък с 23 обекта на територията на района, които представляват реклами, маси, столове, съоръжения от временен характер. От тях 11 не са били налични към момента на проверката, 6 не са били с точни координати, а за още 6 са съставени констативни актове. „Търговските обекти, които в момента са обект на обществена дискусия, не фигурират в този списък“, каза още Божилов.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам