Гешев поиска имунитета на депутат от „Продължаваме промяната“ заради катастрофа

Снимка: prb.bg

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Р.С., съобщиха от държавното обвинение.

Причината за това е образувано досъдебно производство на 13 декември м.г. за престъпление по Наказателния кодекс. На пешеходна пътека в нарушение на Закона за движение по пътищата Р.С. е ударила пресичаща жена, вследствие на което й е причинила средна телесна повреда, посочват от прокуратурата.

В хода на разследването са събрани доказателства, че Р.С. е извършила престъплението, предмет на досъдебното производство.

С решение на ЦИК от 19.11.2021 г. Р.С. е обявена за народен представител и след полагането на клетва се явява лице с имунитет. В тази връзка досъдебното производство е прието по компетентност от Софийска градска прокуратура.

Образуваното досъдебно производство е възможно да продължи с разрешение на Народното събрание или при писменото съгласие на Р.С., обясняват от обвинението.

От „Продължаваме промяната“ са потвърдили пред журналисти, че става въпрос за Рена Стефанова – депутат от Русе. Тя е единствената жена в този парламент с такива инициали.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам