ГЕРБ обвини ДСБ- Добрич в намеса в партийните дела

Кадър от събранието на МГЕРБ
Снимка: Фейсбук

Добричката организация на ГЕРБ изпрати декларация, в която обвинява представителите на Демократи за силна България в Добрич в груба намеса във вътрешнопартийния живот на младежката организация на ГЕРБ. Повод за това стана изборът на държавен служител от Добрич в ръководството на младежката организация на ГЕРБ (МГЕРБ) на партиен форум в неделя, който избор ДСБ – Добрич определи като действие, противоречащо на Закона за държавния служител.

Ден след декларацията на десните в Добрич, от офиса на ГЕРБ в града разпространиха своя декларация. В нея е написано, че Законът за държавния служител наистина предвижда хората на държавна работа да не могат да заемат ръководни или контролни длъжности в партиите, но Уставът на ГЕРБ определя като такива Изпълнителната и Контролната комисии, а не Националния изпълнителен съвет на Младежката организация на партията.

„МГЕРБ е организация – част от ПП ГЕРБ и нейните ръководни органи не са такива на политическа партия, а на вътрешна организация. МГЕРБ не може да води самостоятелна политика или да формира политиката на ПП ГЕРБ. Членовете на МГЕРБ са членове на ПП ГЕРБ, като участието в организацията е доброволно“, се посочва в декларацията.

От ГЕРБ са категорични, че изборът на Мария Момчилова е легитимен и не трябва да бъде преразглеждан. Според членовете на ГЕРБ в Добрич исканията на ДСБ за това са груба намеса във вътрешнопартийния живот на младежката организация.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам