BG | EN

Габровци се сплотяват около добри идеи за развитието на града

Габрово население
Снимка: gabrovonews.bg (Община Габрово)

За Обществения дарителски фонд  (ОДФ) в Габрово последните дни са много динамични. Стремежът да оживят града, да привлекат туристи, да дадат възможности на младите хора да спортуват, да работят и да се учат по-добре, привлече 48 организации в първата сесия „Габрово – град на творчеството, младежта и туризма“, съобщи местното издание „Габрово нюз“.

От демо център за електрически велосипеди, през семеен фестивал, до щуро пътешествие в света на театъра и киното – разнообразни предложения са впечатлили журито и направили избора му труден.

Комисията е разглеждала всеки проект по отделно и е провела събеседване с някои от кандидатите, става ясно още от информацията, публикувана в местното издание. Голяма част от бюджетите са били редуцирани с оглед на това повече идеи и организации да намерят подкрепа.

Класирани са били проекти с над 65 точки от 100 възможни. 22 проекта са били допуснати до дарителски кръг, който предстои да бъде свикан през втората половина на септември.

„Надяваме се общността на Габрово да откликне на свежите идеи и да помогне за набирането на част от средствата за осъществяването им. Те наистина го заслужават!“, казва  управителят на фонда Тихомир Галов, цитиран от регионалното издание.

Голямата помощ за Обществения фонд – Габрово идва от Фондация „Америка за България“, която през февруари 2018 дари 150 хил. лева за реализирането на креативни проекти, насочени към младите хора и към развитието на бизнеса в района.

„Съдействаме за развитието на силна, работеща общност в Габрово, която сама да се грижи за съдбата на своя град“, сподели тогава Надя Захариева, програмен директор във Фондацията.

Общественият фонд в Габрово има 15-годишна история и се ползва с безупречна репутация. Списък на одобрените проекти в първата сесия е публикуван във Фейсбук страницата на фонда. На официалния сайт на ОДФ допълнително ще бъде публикувана по-пълна информация за кандидатите, допълва още по темата „Габрово нюз“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините