BG | EN

Габрово получи 150 хил. лв. от Фондация „Америка за България“

Снимка: gabrovonews.bg

Фондация „Америка за България“ спази обещанието си да подкрепи местната общност в усилията й да се обедини и да работи за това Габрово да стане привлекателен град за младите хора.

Президентът на Фондация „Америка за България“, госпожа Нанси Шилър, връчи чек за 150 хил. лв. на Изпълнителния директор на Обществения дарителски фонд – Габрово, господин Тихомир Галов.

„Надявам се, че вашият филантропски кръг ще припознае каузата на участниците в Конференция на бъдещето и ще я подпомогне. Участниците вложиха сърце и ентусиазъм в дискусията за перспективите пред този прекрасен град. Надявам се всички заедно – общината, гражданите, нестопанските организации, бизнеса, да работят заедно, за да може след пет години Габрово да е пълен с млади хора, да гъмжи от туристи и да е в центъра на иновациите и предприемачеството“, сподели госпожа Шилър.

На 23 и 24 февруари 2018 над 100 габровци участваха в Конференция на бъдещето, на тема „Габрово-град на творчеството, младежта и туризма“, където заедно направиха визия за развитието на града през следващите пет години и определиха 8 приоритета, върху които да се фокусират: насърчаване на бизнеса и предприемачеството; развитие на културата; развитие на неформалното образование; масов спорт и свободно време; екология и зелено Габрово; развитие на туризма; брандиране и комуникационна стратегия на Габрово и обединяване на общността.

Една от непосредствените задачи пред местната общност беше да набере минимум 30 хил. лева, с които да допълни Обществения дарителски фонд за тази кауза, съобщи регионалното издание „Габрово нюз“.

 

Фондация „Америка за България“ е една от най-големите благотворителни организации в Централна и Източна Европа.

Тя е пряк наследник на Американския инвестиционен фонд, чиято успешна дейност в продължение на повече от 20 години създава капитала, с който оперира Фондацията днес. Това позволява „Америка за България“ да бъде напълно независима и самостоятелна институция.

От създаването си до днес Фондацията е инвестирала над 200 млн. долара, за да подпомогне укрепването на динамичната пазарна икономика и институциите на демократичното общество в България чрез подкрепа на инициативи в шест области: „Образование“, „Гражданско общество и демократични институции“, „Развитие на частния сектор“, „Изкуство и култура“, „Културно наследство и туризъм“ и „Социална сфера“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините