BG | EN

Габриела Козарева е назначена за директор на Агенцията по вписванията

Габриела Козарева
Снимка: Министерство на икономиката

Със заповед на министъра на правосъдието Цецка Цачева, от днес на поста изпълнителен директор на Агенцията по вписванията ще застане досегашният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Габриела Козарева.

Според информацията, изпратена от Министерството на правосъдието до журналисти, Габриела Козарева е магистър по право от Софийския университет СУ „Св. Климент Охридски”. От февруари 2018 г. до сега Козарева е била изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Габриела Козарева има над десетгодишен управленски, административен и професионален опит в сферата на бизнеса и търговското право, съобщават още от правосъдното министерство и посочват, че Козарева е била директор на Дирекция „Спортна инфраструктура и управление на държавното участие” в Министерство на младежта и спорта от май 2015 г. до май 2017 г. и заместник-министър в Министерството на младежта и спорта от май 2017 г. до февруари 2018 г.

Преди това Габриела Козарева е била консултант в частния бизнес и съдебен помощник във Върховния Административен съд на Република България, информират още от министерство на правосъдието.

Козарева поема ръководството на Агенцията по вписванията след като досегашният шеф на агенцията Зорница Даскалова подаде оставка заради срива на Търговския регистър. Тя поема поста в институцията, отговорна за Търговския регистър, докато още не е възстановена напълно работата му. Очаква се това да стане в сряда.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините