В Троян по време на извънредното положение Общината ремонтира детските градини

Снимка: Община Троян

Община Троян е използвала времето, през което в страната беше обявено извънредно положение, за да извърши планираните за летните месеци ремонти в детските градини и ясли на територията на общината.

Местната администрация е осигурила средства и използвала забраната за посещение на детските градини и яслите и сега те са обновени и са готови да приемат деца след отпадане на ограниченията заради Covid-19.

По информация на Община Троян, във времето на извънредно положение до този момент са реализирани ремонтни дейности, както и цялостно почистване и привеждане на детските заведения в готовност за  приемане на децата, когато това бъде отново възможно.

Освежени са и площадките в детските заведения, извършен е ремонт на съоръженията за игра, ремонтни дейности са извършени и в детските градини в селата Орешак и Черни Осъм.

Продължава  рехабилитацията на тротоарни настилки в двора на една от детските градини.

Персоналът на детските заведения работи по цялостното почистване, дезинфекциране и подготовка за приема на деца, допълват още от Общината.

До две седмици се очаква решение на министъра на здравеопазването за това кога децата ще могат да се върнат в детските гради и ясли.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам