В Тополовград вече няма Районна прокуратура

Снимка: пресцентър – прокуратура

От началото на тази година в Тополовград вече няма Районна прокуратура, предаде регионалното издание „Сакар нюз“. Тя е закрита, като досегашните районни прокурори са вече преназначени в Ямболската окръжна прокуратура (ЯОП), където са прехвърлени и две от служителките в нея. Така в Тополовград остава една структура, която се нарича Териториално отделение на ЯОП, като там остават две деловодителки и една чистачка на половин щат.

Съгласно решение на Висшия съдебен съвет (ВСС), от 1 януари 2019 г. районните прокуратури в Белоградчик, Кула, Дряново, Трявна, Тервел, Ардино, Брезник, Трън, Мадан, Чепеларе бяха закрити. Процесът не бе спрян и от поредицата протести на жителите на Чепеларе по повод тази част от процеса по прекрояване на съдебната карта. 

Това не е първият случай в най-новата история на общината, когато Тополовград остава без прокуратура или прокурор на място, пояснява „Сакар нюз“. В края на 70-те до средата на 80-те години на миналия век Тополовград се е обслужвал от прокурор от Елхово или Ямбол.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам