BG | EN

И Смолян въвежда платено паркиране

Снимка: Otzvuk.bg

Общинският съвет в Смолян гласува днес въвеждането на платено паркиране в града.

Първоначално, от началото на м. ноември, срещу заплащане ще се паркира в пет централни зони, а впоследствие ще бъдат включени и други улици.

В първия етап платено ще става спирането на автомобили на ул. „Арх. Петър Петров“ в близост до сградата на Община Смолян на обособените паркинги и специалните уширения на пътното платно и още четири места в централната част на града.

Предложението на кмета Николай Мелемов за въвеждане на поетапно платено паркиране, бе прието, като по предложение на съветници бяха включени и още две допълнителни зони.

Община Смолян е сключила договор за възлагане на услугата за осигуряване на единен кратък номер от всички мобилни оператори, който ще се ползва за плащане чрез SMS,става ясно от докладната записка на Мелемов.

Доставена и монтирана е вертикалната пътна маркировка в зоните за платено паркиране. Купени са и предстои поставянето на четири паркомата, фискални устройства, принтери и телефони за екипите, както и осигурено предложение, с което да се управлява и контролира зоната.

Действието на зоната ще е в работно време през делнични дни. Цената за един час ще е 1,00 лв., за цял ден 6,00 лв., за месец 30 лв. и за година 200 лв.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините