В Русе контейнерите преливали заради интернет търговията

Русе
Снимка: Община Русе

Повече от два месеца в Русе има сериозен проблем с почистването на битовите отпадъци. Стотици са сигналите на граждани, които и с видео материали показват как кофите за смет преливат от съдържание, а районите около самите контейнери не се почистват, въпреки че и това е задължение на фирмите-концесионери. Това наложило от администрацията да не изплатят близо половин милион лева на контрагентите си.

Според Димитър Недев, зам.-кмет на Русе, основната причина градът да е непочистен, била електронната търговия. Гражданите получавали пратките си и изхвърляли опаковките им в контейнерите. Кашоните обаче надхвърляли обема на кофите и така се струпвали боклуци от всички страни. Зам.-кметът Недев апелира към гражданите да сгъват опаковките от покупките си и така да допринесат за хигиенизирането на града.

Преди ден била проведена среща с „Екопак“, от където поели ангажимент за включването на още един камион и подмяната на контейнерите с по-големи. Ще има два месеца гратисен период, през който ще се наблюдава как върви разделното събиране на боклука, уточни зам.-кметът Недев.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам