BG | EN

В понеделник ще бъде обявен проектът за нов градски център в Добрич

Амортизираният стар площад

В понеделник предстои да бъде обявен победителят в конкурса за проект на новия градски център в Добрич. Прогнозната стойност за изработката на концепцията и идейния проект е 580 хил. лв. без ДДС. Общинският съвет на Добрич одобри изтеглянето на кредит до 12 млн. лв. за изграждане на нов градски център.

Заданието е „Цялостна концепция за развитие, благоустройство и дизайн на централната градска част на Добрич и разработване на идеен проект за бул. 25-ти Септември, пл. Възраждане и пл. Свобода“.

Очаква се резултатите от конкурса да бъдат обявени на 19 декември 2022 г.

Търсените решение са за дсве зони в центъра на града. В обхвата на Зона А влизат бул. 25-ти септември  (от бул. 3-ти март до бул. Добруджа), ул. Димитър Петков (от ул. Дойран до пл. Свобода), пл. Свобода, ул. Независимост (до ул. Любен Каравелов), пл. Цар Борис III,  ул. България, пл. Демокрация, ул. Максим Горки (до ул. Свети Кирил и Методий), пл. Възраждане.

За тази зона се търси цялостна концепция за развитие, благоустройство и дизайн.

За Зона Б се искаконкретно решение – идеен проект за бул. 25-ти септември, пл. Възраждане и пл. Свобода с обхват: бул. 25-ти септември  (от бул. Трети март до пл.Свобода), пл. Възраждане, пл. Свобода и ул. Димитър Петков (от ул. Дойран до пл. Свобода), в съответствие с концепцията за Зона А.

Конкурсът цели да потърси цялостна и устойчива концепция за преосмисляне на централната градска част на град Добрич в обхвата на Зона А, а за обхвата на Зона Б – да се разработи идеен проект, се казва в заданието.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините