BG | EN

В Петрич граждани поискаха спешни мерки за безопасност на движението

Снимка: blagoevgradnews.com

Граждани на Петрич протестираха снощи на мястото на инцидента от 15 август, в който 18-годишният Георги блъсна с управлявания от него автомобил трима тийнейджъри. В протеста са се включили много млади хора, не само роднините на пострадалите деца, а и много хора, които споделят исканията им, става ясно от информацията, публикувана от регионалното издание „Благоевград нюз“.

За кратък период от време е било движението на автомобили в централната част на Петрич.

Протестиращите са настояли за справедливост в предстоящия съдебен процес, както и да се вземат спешни мерки, които да гарантират безопасността на движението по пътищата.

През целия ден вчера в центъра на Петрич е имало импровизирани демонстрации, провокирани от нелепия пътен инцидент, станал в сряда около полунощ, при който сериозно пострадаха две деца, предаде БНР.

Вчера съдът в Петрич наложи на Георги мярка за нетоклонение „задържане под стража“. Прокуратурата му повдигна две обвинения – за причиняване на средна телесна повреда и за причиняване на тежка телесна повреда с опасност за живота.

Според официалната информация на държавното обвинение, в резултат на предизвикано от обвиняемия пътно-транспортно произшествие са пострадали двама младежи – на седемнадесет и петнадесет години, които са настанени в МБАЛ-Югозападна.

Инцидентът станал около 00:00 ч. на 16.08.2018 г. на ул. „Цар Борис III“ в гр. Петрич. Осемнадесетгодишният водач управлявал лек автомобил „Опел Астра“ с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над МПС, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който в онзи момент се намирали пешеходци.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините