В Перник беше обявено бедствено положение, а гражданите отново излязоха на протест

Кадър от протеста в Перник на 20 декември 2019 година.
Снимка: принтскрийн bTV

Жители на Перник и тази вечер излязоха на протест заради безводието в града и поискаха наказание за виновните. По време на протеста се стигна и до сблъсъци между полицията и протестиращите, които поискаха да блокират пътя, предаде bTV.

Междувременно по-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви в предаването „Годината“ на Дарик радио, че единственият виновник за водната криза в Перник е „некадърното управление на ВиК сектора в града“. Той отхвърли възможността вина да носят регионалният министър Петя Аврамова или екоминистъра Нено Димов, въпреки че ВиК дружество е собственост на общината и на държавата, която има мажоритарен дял в него. Преди седмица прокуратурата излезе с постановление, че отговорност може да се търси и на двамата.

Тази сутрин в Перник беше обявено бедствено положение. То ще действа седем дни, докато се търсят алтернативни източници за водоснабдяване на района.

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че целта на тази мярка е спешно да бъдат извършени всички аварийно-строителни дейности, чрез които да се увеличи притокът в язовир „Студена“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам