BG | EN

В неделния ден фирма полага асфалт върху снега

Фирма полага асфалт върху сняг. Това показва видео, изпратено от зрител на bTV в медията.

Скрийншот от bTV

Видеото от Гложене показва пререкания на висок глас между водач и служители на фирма „Трейс” заради блокирания път и недопустимия строителен процес върху него почти прераства до физическа саморазправа, пояснява медията.

„Това е втори случай в рамките на 10 дни – да се полага асфалт върху сняг. Не разбирам какъв е тоя зор”, цитира bTV гражданина от клипа – Данчо Славков. Подумите му строителите се държали „малко нагло”.

„Ситуацията беше много форсмажорна”, казал от своя страна отговорният за неделното снежноасфалтиране инж. Венцислав Дилков.

Представителят на строителите заявил, че напълно разбира, че енедопустимо да се асфалтира върху сняг, но преценил, че ръбът, който сеобразува на вече завършената лента може да причини катастрофи. Затова и машините продължили да работят „с ясното съзнание, че когато времето се подобри, този допълнително положен пласт, който нулира ръба, ще го изфрезоваме и ще го коригираме”.

Инженерът казал още, че нещо такова се случва за първи път и не може да се твърди, че „Трейс” са разчитали на липса на контрол в неделния ден. „Тези пари няма да саза сметка на данъкоплатеца, а за сметка на фирмата”, подчертал той.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините