В Народното събрание ще се влиза със „зелен сертификат“ от 24 януари

Снимка: parliament.bg

От 24 януари в сградата на Народното събрание ще се влиза със „зелен сертификат“ или отрицателен ковид тест. Това решиха днес депутатите със 153 гласа „за“, „против“ – 0 и 4 – „въздържал се“.

Решението беше подкрепено от депутати от „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“, ГЕРБ-СДС и ДПС, а „Има такъв народ“ и „Възраждане“ не участваха в гласуването.

Така от 24 януари т.г., достъп до сградите на Народното събрание ще имат лица, които са с валиден документ за завършен курс на ваксинация срещу COVID-19, документ за преболедуване COVID-19, предоставят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в сградите PCR-изследване или до 48 часа бърз антигенен тест за COVID-19 или удостоверение за наличие на антитела срещу коронавирус.

На входа на парламента депутатите ще има възможност да си правят антигенни тестове, които ще заплащат сами.

Разходите за закупуване и използване на бързи антигенни тестове за сътрудниците на парламентарните групи, за служителите към парламентарните комисии и администрацията на Народното събрание, както и за представителите на медиите да се поемат от бюджета на Народното събрание.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам