BG | EN

В МВР има сигнали срещу президентството, потвърди главният секретар на МВР

Главен комисар Живко Коцев (вляво на снимката) присъства в Шумен на отчета на областната дирекция на МВР.
Снимка:ОДнаМВР-Шумен

В МВР са постъпвали сигнали срещу президентството. Това каза в Шумен главният секретар на вътрешното ведомство Живко Коцев по повод разпоредената от министър Калин Стоянов проверка.  

МВР-шефът съобщи за проверката вчера, след като председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски постави въпроса защо службите не говорят за сигналите срещу президентството. Самият Пеевски, който е санкциониран по „Магнитски“ за корупция, обвинява президентството в корупция и публично нарича президента „мистър Кеш“, а съветниците му – „касиери“.

„Предварителните сведения, които получавам, потвърждават, че са постъпвали такива сигнали срещу хора от президентството“, заяви Коцев пред журналисти. Все още обаче не било ясно за какво са сигналите.

„Очаквам окончателен доклад да ми се представи, да стане ясно какъв е техният брой, в кои структури са подавани, какъв е техният характер и едва тогава можем да дадем пълната информация за какви случаи, за какво касае, къде са постъпвали, коя служба ги е отработвала и тяхното движение. При всички положения сигналите са отработвани, извършвани са проверки  и предполагам, че са докладвани в прокуратурата. Това е мое предположение, но такава и е логиката“, заяви главен комисар Живко Коцев.

Той допълни, че резултатите от проверката ще бъдат съобщени от политическото ръководство на МВР и прогнозира, че проверката ще приключи днес.

Главният секретар на МВР присъства в Шумен на отчета на областната дирекция и даде добра оцента за работата на шуменската полиция през 2023 г.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините