В Маджарово ГЕРБ се предаде без бой на ДПС

Община Маджарово
Снимка: „За истината“

ГЕРБ не издигна свой кандидат – кмет на община Маджарово. Партията има структура в малкото родопско градче, а лидерът й Милен Иванов, очаквано трябваше да е предложението й за участие в изборите за местна власт.

В последният момент обаче той разбра, че от областното ръководство са решили да не участват в надпреравата за кмет. През „За истината“ той отказа коментар за случилото се.

Така за кметския стол в града са състезаваха само кандидати на ДПС и БСП.
Партията на Ахмед Доган, която има сериозно влияние в тази част а страната, издигна Ерджан Юсуф, който е областен лидер на ДПС.

От БСП за втори по ред местни избори номинираха Вълчан Тодоров. Колко сериозно е участието на столетницата в изборите показва фактът, че тя не предложи дори пълна листа с кандидати за 11-те места в съвета. Предложенията бяха само 5.

Така на изборите в неделя с внушителните 77.79% Ерджан Юсуф бе избран за кмет на Маджарово с гласовете на 1 044 избиратели.

Опонентът му Вълчан Тодоров има 13.93% или 187 избиратели.

Неизбежните коментари са, че между ръководствата ГЕРБ и ДПС е сключена сделка управляващите да не издигат кандидат в града, а ДПС – в областния град Хасково. Там ДПС не предложи свой кандидат, а подкрепи ГЕРБ. Такава размяна е странна, тъй като Хасково е 20 пъти по голяма община, с 30 пъти по голям бюджет. От ГЕРБ и ДПС не пожелаха да направят коментар.

На първия тур от изборите миналата неделя в 10 от 11 общини в област Хасково още на първия тур има излъчен победител. Най-печелившата партия е ГЕРБ, която има 7 кметски мандата, а ДПС – 3.

Двете партии си оказваха странна подкрепа в различни общински центрове в резултата на което през следващите четири години цялата област ще се управлява от ГЕРБ и ДПС.

След като бившият областен управител на Хасковска област Станислав Дечев бе избран за кмет на града, сега предстои нов избор.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам