BG | EN

В габровско село полицията намери 5 кг. хероин и 1 кг. кокаин

Информацията бе обявена днес на пресконференция на окръжна прокуратура и полицията в Пловдив.
Снимка: „Под тепето“

Полицията откри близо 5 килограма хероин и 1 килограм кокаин, подготвени за разпространение, в къщата на 65-годишен мъж в габровското село Гергини.

До наркотикът служителите на реда стигнали след ареста на турски гражданин, опитал се да разпространи около 300 грама хероин и малко кокаин в пловдивския квартал Столипиново в началото на седмицата.

В хода на разследването беше установено, че лицето от турски произход, задържано в Пловдив, е взело дрогата от село Гергини. Информирахме колегите в Габрово, които предприеха незабавни издирвателно- оперативни действия, каза на извънредна пресконференция днес директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев, цитиран от регионалното издание „Под тепето„.

Габровските полицаи се насочили към конкретен адрес във въпросното габровско село. Успели да спрат собственика на къщата в автомобил мерцедес секунди преди той да успее да напусне района. В леката му кола открили един килограм кокаин, от които той искал да се освободи. Преди това заровил в двора на къщата си, на дълбочина 40 см., 18 пресовки с 4,7 килограма хероин. В къщата полицаите намерили още незаконна ловна пушка.

Арестуваният в габровско ще бъде обвинен в притежание и разпространение на наркотични вещества в особено големи размери. Само откритото в автомобила му количество кокаин е на стойност над 120 хиляди лева, заявяват от пловдивската окръжна прокуратура.

Задържаният в село Гергини мъж има чисто съдебно минало в България, но е бил арестуван в Турция през 2014г. за пренос на 11 кг. хероин. Близо пет години е лежал в турски затвор, където, по неофициална информация, се е запознал с арестувания в Столипиново турски гражданин, допълва по темата „Под тепето“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините