BG | EN

Шофьор на автобус за ученическа екскурзия е дал положителна проба за алкохол

Снимка: Pixabay

Полицията е осуетила качването зад волана на шофьор, чийто тест за алкохол е дал положителен резултат. 33-годишният водач е трябвало да потегли с автобус, пълен с второкласници, заминаващи на екскурзия до Малко Търново.

В официалното съобщение на МВР по случая се посочва, че при превантивна проверка, осъществена тази сутрин от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Бургас, са били тествани двамата водачи на автобус за „случаен превоз“, нает от ръководството на бургаското училище „Васил Априлов“ за осъществяване на планирана екскурзия на ученици от втори клас до Малко Търново. Пробата на единия от мъжете, които трябвало да шофират отчела положителен резултат за употреба на алкохол. По информация на бургаската дирекция на полицията, проверката, направена с дрегер на 33 годишния А.К. от Бургас дала положителен отчет – 0.66 промила.

Издаден му е бил талон за вземане на кръв в медицинско заведение.

Своевременно шофьорската книжка на мъжа е била взета, а автобусът – спрян от движение. Към училището е изпратен заместващ автобус с друг шофьор, с които да се проведе  предвидената екскурзия.

Работата по случая продължава.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините