Вътрешното отделение на МБАЛ в Севлиево няма да се ремонтира по „Красива България“

Снимка: sevlievo-online.com

През януари тази година Община Севлиево е подала проектно предложение за „Строително- ремонтни работи на вътрешно отделение на МБАЛ „ Д-р Стойчо Христов“в Севлиево. Кандидатстването е по проект „Красива България“ на Министерство на труда и социалната политика, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”.

Вътрешното отделение в сградата на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ е обособено самостоятелно на третия етаж, като общото състояние на отделението налага ремонт и рехабилитация на помещенията, електрическата и ВиК инсталации. В тази връзка Община Севлиево е подготвила проектно предложение, предвиждащо общинско съфинансиране в размер на 110 хил. лв., пояснява регионалното издание „Севлиево онлайн“.

След обявяване на одобрените за тази година проекти, става ясно, че Севлиево няма да получи пари за планирания болничен ремонт.

Общо 36 проекта за подобряване на обществената среда, социалната инфраструктура и социалните услуги от резидентен тип ще се финансират през 2018 г. по програма „Красива България“, става ясно от решението на управителния съвет на програмата.

35 от проектите са на общини, а 1 – на областна администрация. С реализирането им ще се обновят и ремонтират 3 детски ясли, 8 детски градини и 3 училища, 3 дневни центъра за социални услуги и 1 център за настаняване от семеен тип, 1 болница и 9 сгради за обществено-административно обслужване. Ще се реновират и 6 културни обекта и 2 обекта за спорт и отдих. Финансиране по проект „Красива България“ ще получи областната администрация на Силистра.

По време на кампанията за набиране на предложения за финансиране са подадени предложения от 97 общински и областни администрации – с 10% повече в сравнение с 2017 г. Общата стойност на одобрените 36 проектни предложения е 7,1 млн. лв. От тях 3 млн. лв. се осигуряват по проект „Красива България“. Останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Проектите, които ще  се финансират, са на общините Вълчи дол, Чупрене, Луковит, Тервел, Сърница, Ружинци, Троян, Плевен, Разлог, Иваново, Самоков, Козлодуй, Нови Пазар, Велико Търново, Аксаково, Казанлък, Главиница, Венец, Столична община, Ботевград, Бяла Слатина, Бургас, Две могили, Гулянци, Садово, Димитровград, Велики Преслав, Павликени, Банско, Гоце Делчев, Свищов, Лясковец, Русе, Монтана.

Миналата година град Севлиево е получил пари по „Красива България“ за ремонт на спортна зала „Дан Колов“.

Проектът бе на стойност 230 хил. лв. като 58% от стойността на проектното предложение бе собствено, общинско участие, припомня „Севлиено онлайн“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам