Възрастен мъж дари пенсията си за изграждане на специализирана лаборатория за тестване на COVID – 19 в Сливен

Илюстративна снимка: Gerd Altmann от Pixabay

Пенсионер дари 800 лв. на многопрофилната болница „Хаджи Димитър” в Сливен, за да подпомогне изграждането на специализирана лаборатория за тестване на COVID – 19, съобщиха от лечебното заведение.

В лабораторията, която се очаква да заработи скоро, ще се тестват жителите на сливенска област, се разбира още от съобщението.

От МБАЛ “Хаджи Димитър” – Сливен благодарят на 79 годишния Руси Русев за оказаната подкрепа в този труден за всички момент.

До момента в Сливен са установени 11 души с COVID-19, като последните два случая бяха оповестени тази сутрин. Заболелите са настанени в Инфекциозно отделение на областната болница д-р „Иван Селимински“ в града.  Вчера от там бяха изписани първите двама излекувани.

Голямо дарение постъпи днес в хранителната банка „Заедно за теб!“, организирана от Община Сливен, съобщиха от местната администрация. Компанията „КАЗАКОС И СИЕ“ ЕООД е дарила 1 палет олио и 1 тон картофи на стойност 1740 лева.

„Аз съм доволен от моята работа, имам възможност и се отзовавам. Трябва да помагаме на хората в нужда и това е един много добър начин. Нека, всеки който има възможност и желание, да не се колебае. Трябва да се реагира в такава ситуация“, каза собственикът Георги Казаков.

Ден след обявената кампания фирма „Джорджес 1990“ ЕООД е направила първото голямо дарение в хранителната банка – брашно и леща на стойност над 1200 лева.

Междувременно и други компании, както и много граждани оставят продукти в зала „Васил Левски“, които след това се разпределят при нуждаещите се хора, посочват от Общината.

Общинската хранителна банка в Сливен е създадена в началото на седмицата. Тя ще помага на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация. Продуктите ще се даряват приоритетно на хората, поставени под карантина и на останалите без работа заради епидемията, уточняват от Община Сливен.

Общият брой на установените заразени с коронавирус в страната към момента, по данни на Националния оперативен щаб, е 618. От тях 33 са медици.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам