BG | EN

Във Враца започват огледи на щетите от ураганния вятър

Снимка: Фейсбук/Община Враца

От днес започват огледите и остойностяването на щетите, нанесени на сгради и обекти в общината от ураганния вятър, съобщиха от местната администрация във Враца.

Няколко дни ураганен вятър нанесе множество поражения в района. Сега вятърът е утихнал и екипите на местната администрация започват проверка на състоянието на публични и частни недвижими имоти.

Резултатите от огледите и остойностените щети ще бъдат подадени за разглеждане от Междуведомствената комисия към Министерски съвет, която взема решения за обезщетяване на пострадалите.

Съгласно изискванията на Междуведомствената комисия – право на обезщетение имат собствениците на недвижими имоти, които не са застраховани и имат сериозни щети, уточняват от Общината.

Снимка: Фейсбук/Община Враца

Гражданите могат да подават заявления в Информационния център на Община Враца, като в тях се описва недвижимият имот и пораженията по него.

По предварителна информация ураганният вятър е нанесъл поражения на близо 70% от сградите на детски ясли и градини, училища и прилежащите им дворове. Въпреки това – учебният процес не е възпрепятстван.

За последните дни броят на подадените сигнали от граждани към Община Враца е над 150.

Снимка: Фейсбук/Община Враца

Към електроразпределителното дружество са подадени над 300 сигнала за проблем в захранването. Към момента с прекъснато електрозахранване са жителите на село Бели извор, както и отделни участъци от квартал „Бистрец“.

Всички екипи на БКС и днес продължават да отстраняват щетите, нанесени от природната стихия, уверяват местните власти.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините