Второ прекратено дело за изборните резултати в Смолянско

Съдия Чалъков даде ход на делото, но минути по-късно го прекрати, поради оттегляне на жалбите
Снимка: „Отзвук“

Тримата кандидати за общински съветници от Местна коалиция „МИР“ в Девин се отказаха от своето искане за касиране на изборните резултати. С молби от днес тримата уведомили съда, че оттеглят жалбите си.

Административният съд в Смолян даде днес ход на делото, сне самоличността на председателката на Общинската избирателна комисия Девин Зелма Белберова и няколко минути по-късно съдия Васил Чалъков прекрати производството поради оттегляне на жалбите, съобщи регионалното издание „Отзвук„.

Съдът образува административното дело срещу решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) по жалба на кандидатите Живко Чепишев и и Здравко Чепишев и колегата им Пламен Балталийски .

На изборите за коалицията, по данни на ОИК, са гласували 6,02% от избирателите или 332-ма девинчани. Това осигурява място в Общинския съвет само на водача на листата Юлиян Семчев. Вторият – Живко Чепишев е с 53 преференции, Балталийски, който е трети в листата, е получил 23 преференции, а четвъртият – Здравко Чепишев – 34 гласа.

„Това което проучихме е, че за да бъдат касирани изборите е необходимо да има сериозен пропуск. След като разгледахме протоколите видяхме, че има драскано на много места и грешки, но според нас това нямаше да бъде основание за отмяна на решението на ОИК. А и никой не ни даде гаранция, че ще се стигне до отваряне на чувалите, за да се направи проверка между бюлетините и протоколите, което е най-основното. На следващо място не получихме подкрепа от нито една политическа сила, която да се присъедини към нашите жалби“, коментира пред „Отзвук“ отказа си кандидатът за кмет на Девин и кандидат за общински съветник Пламен Балталийски.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам