Второ нападение над медици в Шумен

МБАЛ – Шумен
Снимка: „Радиан“

Второ нападение над медици в Шумен в рамките на две седмици. В началото на месеца 25-годишна лекарка от Спешното отделение в МБАЛ – Шумен беше блъскана и душена от родители, които настоявали детето им да бъде прегледанот по-бързо. Същия ден семейството било на сватба и детето се почувствало зле, както и още над 30 гости на тържгеството. Всички те потърсили помощ в Спешно отделение на шуменската болница със сипмтоми на хранително отравяне.

Според правилата на болничното заведение, когато става въпрос за малко дете, трябва да се направи задължителен консулт с педиатър и дежурната лекарка д-р Айлин Ахмед поискала преглед от специалист. Родителите на детето обаче се ядосали за забавянето и започнали да крещят, псуват и заплашват медицинския персонал. Нахвърлили се върху 25-годишната лекарка, като майката дори я хванала и започнала да я души.

Родителите, които работят в Германия и са били в годишен отпуск по време на инцидента, бяха осъдени по бързото производство и получиха условни присъди. Срещу майката бяха повдигнати три обвинения – за хулиганство, нанесена лека телесна повреда и закана за убийство. Съдът я осъди на 1 година лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок. За хулиганство и закана бащата получи 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Две седмици по-късно отново има нападение над медици в шуменска болница. Този път инцидентът е станал в Комплексния онкологичен център малко след 17,30 ч. в неделя. 54-годишен мъж поискал свиждане с болен пациент, настанен за лечение в интензивното отделение. След като не бил допуснат да влезе, мъжът започнал да блъска по входната врата, бутал и обиждал дежурните медицински сестри. Час по-късно самоличността на нападателия е установена от полицейски екип във Велики Преслав Велики Преслав. 54-годишният мъж е задържан и е конвоиран до полицейския арест в Шумен за за извършено престъпление по чл. 325 ал. 1 от НК.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам