BG | EN

Втори месец жители на Пазарджик не могат да си върнат парите за платени, но неполучени винетки

Снимка: скрийншот АПИ

Десетки жители на Пазарджик организират протестна подписка, тъй като втори месец не могат да си върнат парите за платени, но неполучени винетки, съобщи БНР.

Въпреки че терминалите на бензиностанциите са отчели неизвършена трансакция, се оказало, че при всеки опит да получат винетка, системата е теглила пари от разплащателните им сметки, алармират гражданите.

БНР посочва и конкретен пример – на семейство Ненови, които на 1 януари са направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал. Не успели да я закупят, но от разплащателната им сметка са били изтеглени 291 лева.

От Агенцията „Пътна инфраструктура“ ги препратили към Националното тол управление, но връзката там е само чрез имейл, откъдето потърпевшото семейство получавало само
“някакви готови отговори“.

“Напишете си трите имена, номер на картата и последните четири цифри за сигурност, което мен ме озадачи, защото аз съм приложил към молбата ми извлечение от банката. Там има посочена банкова сметка, Булстат и айбан. Написахме им, че ние сме дали извлечение от банката и те пак пускат същото съобщение, което ме наведе на мисълта, че това е електронно съобщение и го изпращат на всеки един“, обяснили пред националното радио пострадалите.

От областното „Пътно управление“ в Пазарджик са отказали коментар, а потърпевшите клиенти на системата организират протестна подписка.


Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините