BG | EN

Временният кмет на Стара Загора освободи всички заместници на Живко Тодоров

Радостин Танев – временно изпълняващ длъжността кмет на Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Радостин Танев – временно изпълняващ длъжността кмет на Стара Загора от 28 септември т.г. освободи със своя заповед четиримата зам. кметове на общината – Янчо Калоянов, Надежда Чакърова, Красимира Чахова и Милена Желева. Танев е петият зам. кмет от екипа на Живко Тодоров с ресор „Транспорт, чистота и екология“.

На въпрос на „За истината“ дали решението за освобождаването на четиримата му колеги е негово, вместо с „да“ или „не“ Танев отговори че това е нормална практика. На по-конкретния въпрос – дали досегашният кмет Живко Тодоров – кандидат на тези избори за четвърти мандат, е поискал Радостин Танев да издаде тази заповед, временно изпълняващия длъжността кмет отвърна, че това са наши предположения и коментари.

Странно би било, ако областният координатор на ГЕРБ, какъвто е Радостин Танев, би дръзнал да изпразни кабинетите на колегите си в общината само два дни преди изборите в неделя. При това положение е логично да се мисли, че Живко Тодоров просто иска да се освободи от хората в досегашния си екип и да ги замени с нови лица, които не са натоварени с негативи от предишните му мандати. В което по принцип няма нищо лошо.

Тодоров освободи двата от заместниците си в началото на тази година, но остави Янчо Калоянов, който е отдавна в пенсионна възраст и с най-негативен публичен образ, което беше в явно противоречие с твърдението му, че иска да подмладява екипа си. На въпроса на „За истината“ тогава, защо оставя тъкмо него, Тодоров отговори, че имал задачи за довършване. Какво е довършил и какво не досега не стана ясно, но служители от администрацията коментираха, че и днес, въпреки че вече не е зам.- кмет, Калоянов е дошъл на работа със служебния си автомобил и цял ден е бил в кабинета си, който вече не е негов.

Янчо Клоянов, доскорошен зам.-кмет на Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Радостин Танев твърди, че е най-нормално зам. кметовете да бъдат освободени по този начин, макар че в предишния си мандат Тодоров не направи такъв рязък ход. Според членове на екипа му далеч по-нормално би било да дочака резултатите от вота и едва, ако получи доверието на съгражданите си и отново влезе в общината като кмет, да събере екипа си и да се раздели с него – с или без шампанско и бонбони. Но очевидно той иска да си спести подобна раздяла.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините