BG | EN

Военни магистрати са пред дисциплинарно уволнение заради пиянски скандал в заведение

Снимка: пресцентър – прокуратура

Прокурор и следовател от Военно-окръжната прокуратура – София се разследват заради пиянски скандал в столично заведение. Срещу двамата е започнато и дисциплинарно производство, за внасяне до Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на искания за дисциплинарно уволнение, съобщиха от държавното обвинение.

По данни на прокуратурата, на 22.10.2018 г., около 23,00 ч., в столично заведение, намиращо се на ул. „Цар Самуил“, военен прокурор (полковник) и военен следовател (подполковник) от Военноокръжна прокуратура – София, след употреба на алкохол, предизвикали скандал с други посетители на заведението. При излизане пред входа на заведението, военният следовател демонстративно извадил законно притежаван пистолет „Глок 19“ и пред напусналалите вече помещението други граждани е произвел изстрел по метална врата на отсрещна стена. След сигнал на телефон 112, на място са пристигнали патрули на полицията, които при установяване на длъжността на предизвикалите скандала сигнализирали и Военна полиция.

На мястото на произшествието са били повикани военни прокурори и военен следовател, които извършили оглед, личен обиск и изземване на оръжието и боеприпасите, както и разпити на свидетели – очевидци. Започнато е досъдебно производство, като разследването е възложено на Военноокръжна прокуратура – Сливен, тъй като лицата са магистрати от състава от военната прокуратура в София, става ясно още от съобщението на прокуратурата.

Внего не се посочват имена или инициали на замесените магистрати.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините