BG | EN

Влакове удариха кола на прелез между гарите Михайлово и Калояновец (обновена)

Снимка: pixaby.com

Два влака последователно са ударили автомобил на прелез между гарите Михайлово и Калояновец, съобщиха БНР, позовавайки се на Български държавни железници (БДЖ). 

Инцидентът е станал малко след 17 часа и движението на автомобили и влакове в района след това е било спряно.

На прелеза е била включена автоматичната сигнализация и е била спусната бариерата, допълва радиото.

Пред БНР, кметът на Михайлово Елена Христова предположила, че автомобилът е преминал при пусната бариера на ж.п. прелеза, който е на входа на селото, и в този момент е бил пометен от двата разминаващи се влака. По информация от полицията за местните медии, има загинал човек, а колата е била напълно смачкана.

„Евентуално е минала при спусната бариера. В двете посоки са минавали влакове и са го ударили, изхвърчал е на 10 метра от колата“, разказали очевидци.

Според информацията на БНР, двата влака имат щети, но няма информация за пострадали пътници от влаковите композиции.

Органите на реда извършват оглед на местопроизшествието.

Железопътната линия Пловдив – Стара Загора е останала затворена близо пет часа заради катастрофата край старозагорското село Михайлово, стана ясно от късните новини на радиото.

Повече от двеста пътници в двата влака, един от които бързият от Бургас за София, останали да чакат следователите, тъй като БДЖ не им осигурили алтернативен превоз. Пред БНР пътници от влака Бургас – София са заявили, че композицията е тръгнала въпреки повредата, настъпила при удара с автомобила, с недобре работещи спирачки, към Димитровград.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините