ВиК-Шумен има нов директор, а старият вероятно ще оглави водния мегахолдинг

Жанета Панайотова
Снимка: „Радиан“

Досегашният главен счетоводител на ВиК – Шумен Жанета Панайотова е новият управител на дружеството, съобщи регионалното издание „Радиан„.

Панайотова вече е вписана с новата си длъжност в Търговския регистър. Тя беше избрана за временно изпълняващ длъжността управител на 4 декември на общо събрание на ВиК – Шумен. Причина за предложената тогава рокада беше намерението на държавата да назначи шефа на шуменското ВИК Илиян Илиев (назначен на поста през април 2019 г.) начело на дружеството в Перник.

Жанета Панайотова беше номинация на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) като представител на държавата, която държи 51 % в дружеството.

На следващия ден обаче кметът на Шумен Любомир Христов оспори избора й и Агенцията по вписванията постанови отказ на решенията на събранието на акционерите. Така длъжността продължи да се изпълнява от Илиев.

След учредяването на новия държавен ВиК – холдинг, обединяващ всички ВиК-дружества в страната, зам. министърът на регионалното развитие Николай Нанков обяви, че Илиян Илиев ще бъде шеф на новия мегахолдинг.

Явно кметът на Шумен (ГЕРБ) е оттеглил оспорването си срещу Панайотова в Търговския регистър, тъй като от вчера Жанета Панайотова е вписана като управител на ВиК – Шумен.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам