BG | EN

ВиК-Смолян ще плаща глоба за заустване на отпадъчни води в р. Неделинска

Снимката е илюстративна.
Снимка: otzvuk.bg

ВиК – Смолян ще трябва да плати глоба от 2 хил. лв. за заустване на отпадъчни води без разрешително в река Неделинска. Санкцията е наложена от Басейнова дирекция – Пловдив и е само част от глобите, наложени на водното дружество, предаде регионалното издание „Отзвук“.

Проверката в Неделино е извършена на 13 юли м. г. , пояснява изданието. Експертите констатирали, че „ВиК“ ползва повърхностен воден обект – река Неделинска в града, за заустване на битово-фекални отпадъчни води на част от къщите на една от улиците, посредством изградена канализационна мрежа. Дадена е препоръка до 13 септември същата година да се подаде заявление с необходимите документи в Басейнова дирекция за издаване на разрешително за ползване на водния обект. Заявление е подадено, но в последствие процедурата е прекратена, тъй като от „ВиК“ не са внесли необходимите документи.
Актът е връчен на директора Мариан Николов на 11 август 2017. Направено е възражение в срок, което е било обсъдено при съставяне на наказателното постановление, сочат от Басейнова дирекция.

Миналата седмица Административният съд в Смолян е потвърдил наказателното постановление. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, пише „Отзвук“.

Още 17 глоби от по 150 лева са били наложени на ВиК-Смолян от Басейнова дирекция в Пловдив. Нарушението било, че черпи вода за питейно-битово водоснабдяване без да има разрешение от Басейнова дирекция. Според Николов проблемът не е от сега, а бил заварен и трябват няколко години, за да се приведе всичко в ред.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините