BG | EN

Видео: „Това не е наша работа“, или как обичат да паркират „правоимащите“ в Благоевград

Председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков системно нарушава Закона за движение по пътищата, като паркира джипа си на тротоарите в центъра на града. Това съобщава местното електронно издание „Благоевград нюз“, като се позовава на сигнали от свои читатели. Тасков паркирал на тротоара, когато в синята зона в града нямало място, но не бил наказван за това.

Един от сигналите за нарушенията на председателя ана Общинския съвет в Благоевград, е придружен и с видеоматериал. Той е от 14 ноември т.г.. В него се вижда как гражданин, пожелал анонимност, подава сигнал за нарушението до един от служителите в синята зона, след което го отвежда до колата на Тасков, паркирана отново на тротоара.

Служителят се обажда на диспечер в общинското дружество „Паркинги и гаражи“, който го уведомява, че това „не е тяхна работа, а задължение на полицията“ и с този аргумент отказва да изпрати екип или репатриращия автомобил. Въпреки това той поема ангажимент да информира полицията.

В подобни ситуации работа на „Паркинги игаражи“ е да изпратят мобилен екип, който да установи нарушението и да повика репатриращ автомобил, в който освен техен служител, има и полицай, пише „Благоевград нюз“. Това обаче не се случва в историята с колата на председателя на Общинския съвет в града. А докато читателят на изданието е в очакване на полциейски екип, Радослав Тасков пристига на мястото и премества колата си. В крайна сметка, в следващия един час полиция така и не идва.

Вторият сигнал, отново придружен с видеоматериал, е от 23 ноември т.г. Друг читател съобщава, че председателят на ОбС-Благоевград, отново „прескача“ правилата. Отново е сигнализирано на „Паркинги и гаражи“, но вместо тях, на видеото се вижда, че се появява самият Тасков, който отново премества автомобила си.

Потърсен за коментар Тасков не отрича, че е направил нарушение и че на 14 ноември му е поставена скоба. „Бях в нарушение и съм си заплатил глобата. Паркирам на тротоара, когато няма места в синята зона, но това няма да се повтаря повече“, казва той пред репортер на благоевградското издание.

Коментарът на Васил Атанасов, управител на общинското дружество „Паркинги и гаражи“ е също лаконичен. Той обещава да се обади на Радослав Тасков и да му направи забележка, че така не се прави.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-гледани

Още видео