BG | EN

Видео: Манол Пейков за реконструкцията на площад „Централен“ в Пловдив

Текстът и видеото към него са част от редакционното съдържание на електронното издание „Тоест“

През 2014 г. се проведе голям архитектурен конкурс за реконструкция на площада, който вдъхна на пловдивчани надеждата, че скоро една от най-важните централни части на града ще се сдобие с нова, модерна визия. Спечелилият проект на „Фора“ обаче така и не беше реализиран, а причината за това така и не се изясни.

В края на 2017 г. Община Пловдив обяви обществена поръчка за инженеринг – тоест конкурс за изпълнител, който да отговаря за проектирането, строителството и всичко останало. Така избраният проект за площад „Централен“ имаше своето обществено представяне (не и обсъждане) на 17 октомври т.г., по средата на работната седмица и на работния ден, а обявата за него беше публикувана предишния ден.

Какво стана ясно от това представяне на проекта? Потърсихме за мнение Манол Пейков, издател и бивш член на Управителния съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“, който участва като гражданин в публичното представяне на актуалния проект за площада, както и в последвалата сесия на Експертния съвет.

Видео, монтаж, камера: Владислав Севов и Лина Кривошиева. Редакция: Ан Фам

Цялата статия можете да прочетете в „Тоест“

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините