BG | EN

Видео: Как изглежда сградата, в която Цветан Цветанов е новодомец

Нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, е новата придобивка на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това показа разследване на „Антикорупционния фонд“ и „Свободна Европа“.

Сделката поражда редица въпроси, като най-смущаващият от тях е, как квадратният метър в лускозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение, че цените там започват от 2600 евро на кв. м.

Апартаментът на Цветанов се намира в наградената през 2017 г. „Сграда на годината“ кооперация „Летера“ на дружеството „Артекс“ („Къщата на бувките“) на ул. „Латинка“ в столичния кв. „Изток“.

Апартаментът е разположен на последния, шести етаж на малката жилищна кооперация и заема площ от от 240 кв. м. Към него има и двоен гараж, който е отделен от останалите в сградата. Има и преддверие с „ВИП асансьор“, чиято шахта, според нотариалния акт, също е собственост на Цветанови. Така новата недвижима собственост на заместник-председателя на ГЕРБ се оказва с обща площ от малко над 315 кв. м.

Подробности от разследването на „Свободна Европа“ и „Антикорупционния фонд“ можете да прочетете тук и тук.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-гледани

Още видео