BG | EN

„Вече цъфти 23 години“. Когато снимах Ахмед Доган

През 2002 година фоторепортерът Веселин Боришев снима началото на партийно събиране на ДПС на Боровец. След това всички фотографи оставят фотоапаратите и се отдават на забавления. Вечерта в бара на хотела е и лидерът на движението Ахмед Доган, който по онова време обича нощния живот.

Това е един от първите спомени на Боришев с един от най-влиятелните политици в България. През следващото десетилетие той го снима редовно. Тогава Доган често е сред хората, а рядко, но все пак понякога, дори ходи на работа в парламента. Но след атентата срещу него през 2013 г. той изчезва от публичния живот. Боришев казва, че тогава се е превърнал в “холограма”. Митът за него обаче е жив и до днес, казва фоторепортерът.

Дали усещането, че Ахмед Доган е най-важният политик в страната ще остане и занапред? За първи път от създаването на ДПС през 1990 г. Делян Пеевски оспори ролята на почетния председател. Вижте видеото на „Свободна Европа„.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-гледани

Още видео