BG | EN

Вече може да проверите номера и адреса на избирателната си секция за вота на 9 юни

Илюстративна снимка: „Отзвук“

Гласоподавателите могат да проверят вече номера на избирателната секция и мястото на гласуване за изборите на 9 юни 2024 г., когато ще избираме членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГД ГРАО) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Информация за адреса на избирателната секция може да бъде получена на сайта на ГРАО. Проверка може да бъде направена и чрез безплатно обаждане за страната на стационарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726 („0800 1 GRAO”) в работни дни между 9:00 и 17:30 часа.

Избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Това става чрез продаване на електронно заявление през интернет страницата на ГРАО на адрес:https://regna.grao.bg/.

Общинските администрации, след идентификация с електронен подпис, имат възможност да обработят информацията за подадените до тях заявления за гласуване по настоящ адрес.

Гражданите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес ще могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 28 май, предупреждават от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините