BG | EN

Ветко и Маринела Арабаджиеви са арестувани в Испания

Снимка: Скрийншот НОВА ТВ

Издирваните с европейска заповед за арест представители на българските бизнес среди – Ветко и Маринела Арабаджиеви, са били задържани в Испания тази сутрин в 8:45 ч. в дома на българина Георги Семерджиев в Кабрера де мар, край Барселона. Не е ясно откога двамата се намирали там, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите на Арнаудова, с влизането на двата екипа от испанските власти в този имот са били предприети исканите от българските институции действия по претърсване, европейската заповед за арест е била задействана и лицата са били задържани. Задържан е бил и Семерджиев, който се оказал издирван от швейцарските власти.

Ветко и Маринела Арабаджиеви се издирваха във връзка с отправено към тях обвинение за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. От тогава, от края на август, в ареста обаче е техният син Вълчо, както и две служителки на фирмите на Арабаджиеви.

Предстои испански съд да прецени дали да ги предаде на българските власти и ако това стане да бъдат изпратени в България, където да бъдат задържани за 72 часа, а прокуратурата ще поиска от съда постоянният им арест.

При максимално добро стечение на обстоятелствата, цялата процедура може да отнеме половин месец, се разбра още от думите на Румяна Арнаудова.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините